Jdi na obsah Jdi na menu

O mně

 

MŮJ PARŤÁK MERLIN
 

Psímu světu jsem zcela propadla už v dětském věku, ale cílená práce (spolupráce) se psem přišla až s mým milovaným parťákem Merlinem - Český šampion práce Almighty Wonder Tostadeo „U“ v roce 2007. Začali jsme složením OVVR v I. ceně, následovaly Zkoušky vloh v I. ceně a v roce a půl jsem Merlina odvedla na dvou Podzimních zkouškách opět v I. cenách a stal se lovecky upotřebitelným psem...

V další sezóně (2009) přišli krásné první úspěchy – v jeho pouhých 2 letech jsme ve zkratce složili:

  • několik Podzimních zkoušek a několik Zkoušek vodních prací s tituly CACT a Res. CACT,
  • Mezinárodní všestranné zkoušky přinášení retrieverů v I. ceně, jejímž absolvováním Merlin získal titul „U“ VŠESTRANNÝ PES,
  • Mezinárodní zkoušky přinášení retrieverů s tituly CACIT, CACT v I. ceně – Merlin se jako historicky první čokoládový labrador – pes stal čekatelem titulu MEZINÁRODNÍ ŠAMPION PRÁCE,
  • 3x WT třídy E, 3x WT třídy L, kdy naše nejlepší umístění sezóny bylo 2. místo ve třídě L a ve WT TOUR 2009 Merlin obsadil 6. místo (z 47 retrieverů),
  • dále se Merlin nominoval na Mezinárodní soutěž retrieverů 2010,
  • Merlin se stal čekatelem titulu ČESKÝ ŠAMPION PRÁCE,
  • Merlin získal titul PRACOVNÍ PES ROKU 2009,
  • Merlin získal titul nejlepší PES ROKU 2009.

omne1.png

 

 

V další sezóně (2010) jsme pokračovali v úspěšném pracovním tažení, myslela jsem si, že úspěšnější už být nemůžeme, ale opak byl pravdou:

  • z 10 složených zkoušek Merlin vyhrál 11 pracovních titulů Vítěz zkoušek, CACT, Res. CACT a všech 10 zkoušek absolvoval v I. ceně,
  • nejvíce si vážím titulů CACT z Národního Field Trialu (bažanti), titulu Res. CACT z Mezinárodního Field Trialu (kachny) a veleúspěšném víkendu LZ+ZVP ve Švábenicích, kdy se za víkend stal absolutním vítězem obou zkoušek s tituly CACT a navíc se stal Vítězem poháru starosty městyse Švábenice,
  • Merlinovi byl udělen titul ČESKÝ ŠAMPION PRÁCE,
  • Merlin získal titul PRACOVNÍ PES ROKU 2010,
  • Merlin získal titul nejlepší PES ROKU 2010,
  • a do toho všeho jsme ještě startovali na WT ve třídě L a v Třebíči skončili na bedně. 

omne2.png

Více o Merlinovi naleznete na jeho webu.
 

LOVECKÝ PES V PRAXI

 

Po naší zkouškové kariéře přišel čas na práci v praxi – na honech. Jezdili jsme jak na poplatkové hony do bažantnic, tak na hony mysliveckých sdružení. Hony pro mě byly vždy úžasnou zkušeností a já moc děkuji za pozvání.

omne3.png

 

NEUSTÁLE NA SOBĚ PRACUJI

 

Svět lovecká kynologie a s ní související myslivost mě uchvátily natolik, že jsem se v roce 2012 přihlásila do mysliveckého kurzu. Nebylo to pro mě vůbec snadné, kurz obsahoval denní studium v délce cca 1 měsíce, roční praxi v honitbě, střelby a několik týdnů intenzivního studia k závěrečné zkoušce před komisí. Ale veškeré úsilí se zúročilo a myslivecké zkoušky jsem složila s vyznamenáním. Navíc jsem byla komisí zvolena za nejlépe připraveného adepta a dostalo se mi té cti být pasována na myslivce a tím dle tradice slavnostně přijata mezi myslivce.

omne4.jpg

 

Jako správná vůdkyně se můžu pyšnit VŮDCOVSKÝM ODZNAKEM KCHLS, který mi byl slavnostně předán 16. 8. 2014.

omne5.jpg

 

Jsem ráda, že jsem byla u samotných počátků Working Testů (WT) v ČR a měla tu možnost absolvovat mnoho tréninků se zahraniční špičkou, jako je Thano Keller, Wolfgang Harrer, manželé Koenigovi a Rita Kokény. Z českých trenérů nesmím zapomenout na Tomáše Nováčka, Martina Rytíře a Bohouška Kováře.

Ráda si ale rozšiřuji obzory a tak jsem absolvovala i týdenní kurz vodní záchranařiny v Chorvatsku, dále týdenní kurz záchranářského výcviku se zaměřením na sutinové a plošné vyhledávání, několik seminářů pozitivní motivace s Františkem Šustou a na stará kolena s Merlinem složila i zkoušku ZOP ze sportovní kynologie.

Nezapomenutelným zážitkem pro mě byla jízda se psím spřežením v Jeseníkách, kdy jsem měla tu čest si smečku sama řídit. Jedním slovem úžasné!

omne6.png

 

A v neposlední řadě jsem od roku 2011 do roku 2019 organizovala ročně několik OVVR a CACT loveckých zkoušek pod patronací Retriever Klubu CZ.

omne7.png

 

POD RUKAMA MI PROŠLO NĚKOLIK STOVEK PSŮ

 

Ve svých trénincích uplatňuji své bohaté zkušenosti z výchovy a výcviku psů, z lovecké kynologie, WT a honů. Zkušenosti vůdkyně, myslivkyně, organizátorky a především nadšené pejskařky.

Mým cílem je budování týmu člověk – pes a naučit majitele pracovat se svými psy tak, aby pro ně byl společný život nekonečnou radostí.

K výcviku přistupuji citlivě, individuálně s osobním a profesionálním přístupem.

Jo a na rozdíl od jiných víkenďáků retrieverů si můžete být jisti, že na mých trénincích se s doporučením elektrického obojku nesetkáte. Ani se mě neptejte, jsem proti!

 

NENABÍZÍM "SEM TAM TRÉNINK", ALE KOMPLEXNÍ SERVIS

 

Se mnou se nudit nebudete. S mojí pomocí se můžete neustále zdokonalovat, růst, dosahovat stále vyšších met ve výcviku a v budování vašeho týmu člověk – pes.

Vše začíná ve školce, kde pokládám základní kameny pro další rozvoj výcviku, dovedností a vrozených vlastností a kde pracuji na základní poslušnosti a ovladatelnosti.

Další metou je trénink ve skupince OVVR, jejímž cílem je úspěšně školáky připravit na jejich první zkoušky.

Pokud Vás to chytne a já věřím, že jo, tak se spolu vydáme na krásnou cestu lovecké kynologie, kdy začneme přípravou na jednodenní zkoušky. Mám tak skupinky podzimkářů, vodkařů a leskařů smiley

A pro ty, kterým to nebude stačit, pomůžu s přípravou na vrcholové zkoušky, k úspěšnému absolvování všestranných zkoušek a titulu „U“ VŠESTRANNÝ PES nebo k titulu Český šampion práce!

Abychom spolu vše úspěšně zvládli, nenabízím jen „sem tam trénink“, ale bohatou nabídku tréninků ke splnění Vašich cílů, ať už formou online kurzu nebo v rámci živých tréninků.

 

ÚSPĚCHY MÉ VÝCVIKOVÉ ŠKOLY

 

Retrieveři, kteří se pravidelně zúčastňovali mých tréninků, složili od roku 2010 přes 500 zkoušek. K tomu netřeba nic dodávat..surprise

 

Žáci mé výcvikové školy:

  • vyhrávají na zkouškách pracovní tituly CACT, Res. CACT,
  • stávají se Vítězi zkoušek,
  • můžou se pyšnit tituly „U VŠESTRANNÝ PES“,
  • stávají se čekateli a držiteli titulu Český šampion práce,
  • umisťují se na předních příčkách v celoročních soutěžích Pes/fena roku a Nejlepší pracovní pes/fena roku!

Jsem na tyto výsledky opravdu pyšná a hrdá. Děkuji všem za krásnou prezentaci mé výcvikové školy.

 

CO MĚ DĚLÁ OPRAVDU ŠŤASTNOU?

 

Všechny ty diplomy, tituly a poháry jsou jen třešničkou na dortu..

Nejvíce mě těší:

  • když se s Vámi můžu radovat z prvních úspěchů, z 1. aportu zvěře, z 1. vypracované vlečky či barvy, z prvních úspěchů na zkouškách,
  • když pomůžu udělat z neplavce plavce, z odnašeče aportéra, ze psa s nezájmem o aport vášnivého aportéra,
  • když se ke mně lidé vrací už se svým 2. či 3. či 4. psem,
  • když na mé tréninky jezdí majitelé psů ze všech koutů ČR, dokonce i ze Slovenska,
  • když mě kontaktují lidé, kteří se o mě dozvěděli na základě referencí a doporučení jiných,
  • když na mé tréninky majitelé hlásí ještě nenarozená štěňátka,
  • když mi majitelé posílají sms, e-maily, fotky, videa a mají radost, že už to pesan umí,
  • když pomůžu lidem tak, že pro ně jejich psi nejsou starostí, nýbrž radostí.

 

A proto i Vám bych ráda nabídla mé služby kvalitně připravit retrievera ať už na OVVR, lovecké zkoušky či WT nebo se věnovat "jen" základní poslušnosti a pomáhat Vám v budování vašeho týmu.

Kristýna Šedá

img_0065-683x1024.jpg